SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Biogas: En typ av förnybart bränsle

Förnybart bränsle som produceras genom nedbrytning av organiskt material
Som något nytt på Ultrafilter Scandinavia, har vi satt ihop en stark kombination av P-ED filterhus och HT/NX-filter – en kombination som passar utmärkt för filtrering inom biogas, metan och andra typer av gas. P-ED filterhusen finns i både stål- och rostfri version som tål tryck på upp till 25 bar.

P-ED filterhuset i rostfritt stål klarar upp till 180°C och kommer därför att vara lämpligt för de allra flesta applikationer.

Biogas – eller som många kallar det; biometan – är en typ av förnybart bränsle som produceras genom nedbrytning av organiskt material. Det kan t.ex. vara matrester, växtmaterial, kommunalt avfall och inte minst djurgödsel. En biogasanläggning använder sig av anaerob nedbrytning – vilket innebär att nedbrytningen sker i en syrefri miljö. Genom att använda denna typ av nedbrytning omvandlas dessa organiska material till biogas. Biogas kan användas för många olika ändamål, men används mest som bränsle för fordon, värme och elproduktion.

Vill du läsa mer om Biogas - följ länken till vår hemsida

För ytterligare information kan vi kontaktas på info@ultra-filter.com eller telefon +45 82 30 30 20

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-06
BOLIST Byggfest Komatsu presenterar HD605-10 stela tipptruckEY investerar i acceleratorprogramHållbarhet inom maskinbearbetningLive från Sverige
2024-05-03
Högsta EMC klassifice­ringen för militärt brukSätt kryss i kalendern för 14-17 majWho we are, We are Jens S!Elektrifierade bygg­arbetsplatser är möjligaHar du din biljett till Elmia Automation ännu?
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!
2024-05-01
En långvarig följeslagare i krävande arbetsmiljöer
2024-04-30
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar